Hypotheekcalculators kunnen huiseigenaren helpen de hypotheekrente te berekenen

Hypotheekcalculators kunnen huiseigenaren helpen de hypotheekrente te berekenen

hypotheekrente berekenen

Er zijn veel verschillende dingen die moeten worden overwogen wanneer men op zoek is naar een hypotheekrente voor hun bedrijfshypotheek of woninghypotheeklening. Een van die dingen is het aantal jaren waarvoor men het geld wil lenen. Er is een duizelingwekkend verschil tussen de lange termijn betalingskosten van een 30-jarige hypotheek met vaste rente en een bedrijfshypotheek met variabele hypotheekrente. Iemand die bijvoorbeeld duizend dollar heeft geleend tegen een vaste rente van vijf procent, betaalt dertig jaar later bij een hypotheek met variabele rente precies hetzelfde bedrag.

Dit voorbeeld berekent in feite een hypotheekbetaling van dertig jaar met variabele hypotheekrente tegen een rente van vijftien procent op een onroerend goed dat op dat moment $300.000 waard is. U betaalt in het begin slechts twintig procent van de totale kosten, dus u zult vandaag precies hetzelfde bedrag moeten uitgeven om de aankoop te financieren. Deze berekening houdt echter rekening met de vijftien procent die de geldschieter op dat moment in rekening zou brengen, plus de stijging die de markt in die periode te zien geeft. Immers, de waarde van het onroerend goed kan in die periode van vijftien jaar dalen. Het berekenen van de hypotheekrente met deze informatie zou laten zien dat leningen met variabele rente een betere keuze zou zijn voor de meeste leners.

Het is een vergissing om te denken dat een persoon een nauwkeurig cijfer kan krijgen over wat hun maandelijkse betaling zal zijn door alleen maar gebruik te maken van een basisrentecalculator. Veel hypotheekverstrekkers gaan er bij het berekenen van de hypotheekrente namelijk van uit dat de persoon met wie ze te maken hebben een perfect krediet en een geweldige zakelijke kredietwaardigheid heeft. Dit is een grote fout, want het is onmogelijk voor iedereen om een perfecte credit score te hebben. Bovendien houden de meeste geldverstrekkers ook geen rekening met de mogelijkheid dat leners hun rente moeten aanpassen als gevolg van een drastische verandering in de toestand van de economie. Daarom is het een veel slimmer idee om in plaats daarvan een betaalde hypotheek calculator te gebruiken.